Met eieren verschil maken!

Doe mee en ontvang een half jaar lang de beste eieren!

'Met Natuur Mee' eieren?

Kringloopkippen

Onze kippen zetten we in om de bodem gezonder te maken. In het groeizeisoen leven ze mobiel op kruidenrijk grasland, in de winter en tijdens de ophokplicht creëren ze compost. Ze leven in kleine groepen en kunnen zich volop 'kips' gedragen!

Voedzame eieren

De kippen krijgen zoveel mogelijk voedzaam eten, zoals rogge van een natuurakker en wei. Het ei wordt gemaakt van wat de kip eet. Daarom staat het goed voeden van de bodem en het dier bij ons voorop.

Makkelijk

We werken met een halfjaar lidmaatschap. Je betaald aan het begin in 1 x en haalt de door jou gewenste hoeveelheid eieren op vrijdags op je eigen tijdstip af in Haaksbergen. Dit kan ook 1 x per 2 weken. Een keer overslaan is geen probleem, dan loopt het iets langer door.

Prijs is 0,30 cent per ei bij vooruitbetaling, zo krijg jij gegarandeerd de beste eieren !

Ook deze eieren of een vraag?

Mail naar info@metnatuurmee.nl

Nog wat info...

Kippen aan het werk

Onze kippen worden ingezet om het bodemleven te stimuleren. Ze krijgen daarom steeds een vers stuk kruidenrijk grasland. Daardoor kan de bodem de mest verwerken en krijgen de planten de tijd te herstellen. Dit maakt dat de weide en de kip gezond blijven!

Verschil in eieren

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de inhoud van eieren verschilt door wat de kip eet. Daarom geven we onze kippen veel groen, rogge van een natuurakker en wei

Verschillende rassen

We hebben een mix van verschillende rassen en legkippen, vandaar de verschillende kleuren van eieren. Een deel van de kippen broeden we zelf uit en blijft van kuiken tot kip bij ons en dat is vrij uniek geworden.

Winter & tijdens ophokplicht

Als het buiten kouder wordt en tijdens de ophokplicht gaan de kippen naar binnen. Doordat ze steeds een nieuw laagje stro of blad krijgen blijven ze scharrelen, daardoor creëren ze waardevolle compost die in de lente weer op de moestuin gaat. Zo helpen de kippen om de kringloop rond te krijgen!

Ook deze eieren of een vraag?

Mail naar info@metnatuurmee.nl