FAQ

Worden Graskippen bijgevoerd?

Kippen eten van nature insecten, gras, kruiden en zaden. Dat is anders dan bijvoorbeeld een koe die van nature met name plantaardig eet. De Graskippen kunnen zelf niet genoeg voer vinden, om te zorgen dat kippen niet ondervoed raken zullen we ze daarom moeten bijvoeren. Dit doen we met biologisch kippenvoer, aangevuld met graan van natuurakkers uit Twente. Door het verplaatsen eten de Graskippen naar verhouding meer gras en kruiden wat goed is voor hun en onze gezondheid.

Waarom zijn Graskippen duurder?

We houden Graskippen met respect voor mens, dier en natuur. Daarom voeren we biologische granen bij, verplaatsen we ze dagelijks en maaien de weide aanvullend om de soortenrijkdom aan planten te stimuleren. Daardoor krijg je hoge kwaliteit, gezond kippenvlees en werk je tegelijkertijd aan een gezond bodemleven. Bij de prijzen in de supermarkt worden vele essentiële onderdelen, zoals negatieve gevolgen voor natuur, dierenwelzijn of een eerlijke prijs voor de boer, niet meegerekend.

Zijn jullie biologische gecertificeerd?

Nee, bij ons is de klant degene die oordeelt. Wij proberen daarom zo transparant mogelijk te zijn. Graskippen hebben betere omstandigheden dan de gemiddelde biologische kip en ons doel is de bodemgezondheid te verbeteren.

Naar minder maar beter vlees?

We geloven in het inzetten van dieren in hun natuurlijke omgeving, grasgevoerd, buiten, de bodem activerend met hun mest. De draagkracht van de bodem is daarbij bepalend in hoeveel dieren daarvan kunnen eten en poepen waarbij het bodemleven gezond blijft. Dat heeft automatisch effect op het aantal dieren en op de hoeveelheden en herkomst van het vlees dat we eten.