Bereiding

Favoriete bereiding van ons

Wij delen de kip meestal op, zodat we er meerdere dagen van kunnen eten. Vers gekocht kan je de kip opdelen en invriezen. als hij bevroren is geweest kan je hem ook prima opdelen, alleen niet opnieuw invriezen (dus een dag kipfilets op het menu en de dag erna kippenpoten bijv.). Bouillon die je van het overgebleven karkas trekt kan je wel na afkoeling invriezen. Via de foto’s hieronder kan je zien hoe het in zijn werk gaat, echt gewoon is doen!

Graskip zelf versnijden is misschien even wennen maar lekker en het voordeligst! Voor het marineren van de poten gebruiken we bio kipkruiden van AH (=aanrader). De poten aan beide zijden bruin bakken en dan ong. 45 min. laten garen in een braadpan met scheve deksel erop, eet smakelijk!

Recept hele Graskip

Hele kip bereiden is eigenlijk heel makkelijk. Op tijd de oven in, aardappels en groentes eromheen en klaar is deze indrukwekkende en gezonde maaltijd! 

Benodigdheden: 1 hele Graskip, olijfolie, peper en zout, eigen kruiden naar wens, ovenschaal

  1. Oven voorverwarmen op 175 C
  2. Spoel de kip af onder stromend koud water, dep daarna droog met keukenrol
  3. Leg de kip in de ovenschaal en smeer hem in met een laagje olijfolie
  4. Doe naar smaak zout en peper of andere kruiden over de kip
  5. Doe de kip in de voorverwarmde oven en bak hem in 65-75 minuten gaar

Tips

  • Let erop dat bevroren kip ca 1,5 dag nodig heeft om te ontdooien in de koelkast.
  • Doe tegelijkertijd aardappels en groentes in de ovenschaal of een schaal ernaast.
  • Tijm, knoflook of citroen kun je bijvoorbeeld in de kip mee laten garen.
  • Als de kip klaar is kun je het vlees van het bot afsnijden en de poten eraf halen.
  • De resten van de kip kan je goed gebruiken voor voedzame bouillon of soep.

Eet smakelijk!