Makkelijk smulrecept

Hele kip bereiden is eigenlijk heel makkelijk. Op tijd de oven in, aardappels en groentes eromheen en klaar is deze indrukwekkende en gezonde maaltijd!

Benodigdheden: 1 hele Graskip, olijfolie, peper en zout, eigen kruiden naar wens, ovenschaal

  1. Oven voorverwarmen op 175 C
  2. Spoel de kip af onder stromend koud water, dep daarna droog met keukenrol
  3. Leg de kip in de ovenschaal en smeer hem in met een laagje olijfolie
  4. Doe naar smaak zout en peper of andere kruiden over de kip
  5. Doe de kip in de voorverwarmde oven en bak hem in 65-75 minuten gaar

Tips

  • Let erop dat bevroren kip ca 1,5 dag nodig heeft om te ontdooien in de koelkast.
  • Doe tegelijkertijd aardappels en groentes in de ovenschaal of een schaal ernaast.
  • Tijm, knoflook of citroen kun je bijvoorbeeld in de kip mee laten garen.
  • Als de kip klaar is kun je het vlees van het bot afsnijden en de poten eraf halen.
  • Je kunt de poten eventueel bij elkaar binden met een touwtje voordat je de kip in de oven zet, zodat het geheel gelijkmatig bruin wordt.
  • De resten van de kip, inclusief het karkas kan je bewaren in de koelkast en de dag erna gebruiken voor kippensoep/bouillon. Door het verhitten van het karkas komen er mineralen vrij voor een voedzame soep of bouillon. Zodra het klaar is haal je de delen die je niet kunt eten eruit.

Eet smakelijk!