Bereiding

Recept hele Graskip

  • Hele kip bereiden is makkelijk. Op tijd de oven in, aardappels en groentes eromheen en klaar is deze indrukwekkende en gezonde maaltijd! 

Benodigdheden: 1 hele Graskip, olijfolie, peper en zout, eigen kruiden naar wens, ovenschaal

  1. Oven voorverwarmen op 175 C
  2. Spoel de kip af onder stromend koud water, dep daarna droog met keukenrol
  3. Leg de kip in de ovenschaal met de borstzijde naar beneden en smeer hem in met een laagje olijfolie
  4. Doe naar smaak zout en peper of kipkruiden over de kip
  5. Doe de kip in de voorverwarmde oven en bak hem in 65-75 minuten gaar

Tips

  • Let erop dat bevroren kip ca 1,5 dag nodig heeft om te ontdooien in de koelkast.
  • Doe tegelijkertijd aardappels en groentes in de ovenschaal of een schaal ernaast.
  • Tijm, knoflook of citroen kun je bijvoorbeeld in de kip mee laten garen.
  • De resten van de kip kan je goed gebruiken voor voedzame bouillon.

Opdelen

Wij delen de kip soms ook op, zodat we er meerdere dagen van kunnen eten. Vers gekocht kan je de kip opdelen en invriezen. Als hij bevroren is geweest kan je hem ook prima opdelen, alleen niet opnieuw invriezen (dus een dag kipfilets op het menu en de dag erna kippenpoten bijv.). Bouillon die je van het overgebleven karkas trekt kan je wel na afkoeling invriezen. Via de foto’s hieronder kan je zien hoe het in zijn werk gaat.

Graskip zelf versnijden is misschien even wennen maar lekker en je kan er langer van eten. Voor het marineren van de poten gebruiken we kipkruiden. De poten aan beide zijden bruin bakken en dan ong. 45 min. laten garen in een braadpan met scheve deksel erop, eet smakelijk!

Kippensoep of bouillon trekken van het karkas is ook een aanrader!

Eet smakelijk!