Nieuws

 

Nel Schellekens

Tijdens de lezing van Nel Schellekens, een bijzondere topchef van Nederland, mocht ik vertellen over project Graskip! Gelukkig veel enthousiaste reacties ontvangen. Bijzonder hoe Nel alles gebruikt van plant en dier en opkomt voor lokale, echte voeding. Ook nog eens dichtbij, ze opent aankomende lente in het Woold, Winterswijk, een uniek proeflokaal op een bijzonder mooie locatie. Kijk op www.nelschellekens.nl


Crowdfundingsactie is van start!

Van 23 november tot en met zaterdag 22 december houden we een crowdfundingsactie, kijk hier op het platform en geef je stem voor een bijzondere beloning! Dit wordt een hele spannende periode en je kan dit project op verschillende manieren helpen. Waarom? Dat valt allemaal te lezen op het platform, neem een kijkje!


Joel Salatin bijeenkomst in NL

8 Oktober jl. was Joel Salatin in Nederland om zijn visie over landbouw en natuur te delen. Hij inspireert veel vooral jonge mensen uit verschillende werelddelen om te beginnen met boeren in samenwerking met natuur. Zo was hij nu uitgenodigd door Natuurmonumenten en kon hij een lezing houden voor Carola Schouten, allemaal om de nodige verbinding te gaan leggen tussen landbouw en natuur.


Samenwerking met de Brink – Haaksbergen

De natuureieren van onze Vredelingers werden tot eind november verkocht bij de Brink. Doordat ik me nu ga focussen op project Graskip zijn er te weinig eieren om verkocht te worden. Zodra ze er voldoende zijn wordt de samenwerking weer hervat, want dit verliep prima!

 


Vanaf 2019 op Staatsbosbeheergrond!

In het nieuwe seizoen komen we met de Graskippen op een perceel van Staatsbosbeheer te lopen. Het ligt tussen het Haaksbergerveen en Haaksbergen in. Dat is mooi nieuws want op die manier kunnen we onze werkwijze nog beter in de praktijk brengen. Er zal een bodemonderzoek plaatsvinden aan het begin van het seizoen en de vegetatie wordt gevolgd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina als je de ontwikkelingen wilt volgen!


Trekhaak model werkt het makkelijkst

Inmiddels hebben we een verplaatsbare ren bedacht die in de praktijk goed werkt. Al snel is dit te zwaar en kost het veel tijd. Met dit systeem, twee wielen, een trekhaak en een karretje, is het gelukkig makkelijk.