Nieuws


Joel Salatin bijeenkomst in NL

8 Oktober jl. was Joel Salatin in Nederland om zijn visie over landbouw en natuur te delen. Hij inspireert veel vooral jonge mensen uit verschillende werelddelen om te beginnen met boeren in samenwerking met natuur. Zo was hij nu uitgenodigd door Natuurmonumenten en kon hij een lezing houden voor Carola Schouten, allemaal om de nodige verbinding te gaan leggen tussen landbouw en natuur.


Natuureieren bij de Brink – Haaksbergen

De natuureieren van onze Vredelingers worden vanaf augustus 2018 bij natuurvoedingswinkel de Brink in Haaksbergen verkocht!

 


Vanaf 2019 op Staatsbosbeheergrond!

In het nieuwe seizoen komen we met de Graskippen op een perceel van Staatsbosbeheer te lopen. Het ligt tussen het Haaksbergerveen en Haaksbergen in. Dat is mooi nieuws want op die manier kunnen we onze werkwijze nog beter in de praktijk brengen. Er zal een bodemonderzoek plaatsvinden aan het begin van het seizoen en de vegetatie wordt gevolgd. Schrijf je in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina als je de ontwikkelingen wilt volgen!


Trekhaak model werkt het makkelijkst

Inmiddels hebben we een verplaatsbare ren bedacht die in de praktijk goed werkt. Al snel is dit te zwaar en kost het veel tijd. Met dit systeem, twee wielen, een trekhaak en een karretje, is het gelukkig makkelijk.