Leer precies hoe je dieren inzet om de gezondheid van bodem, dier & mens te verhogen

Deze kennis is speciaal voor de kleine boer, zelfvoorziener of jij die de roep van het land hoort.

Een regeneratieve manier van dieren houden is de sleutel hiervan, dit werkt met dieren zoals kippen, koeien, schapen en varkens,

Met 2 kippen in je achtertuin of 50 koeien op je wei...

Het geheim zit hem in de manier hoe we dieren houden..

daarmee hebben wij in handen of de gezondheid van bodem, dier en mens er op vooruit, of op achteruit gaat.

Laat je inspireren om de meest voedzame melk, vlees of eieren te verkrijgen van vee en bodem die er op vooruit gaat!

ja, ik doe mee

De manier van vee houden, daar zit de winst!

De gezondheid van bodem, dier & mens zijn één geheel.

Als de bodem gezond is, zijn de planten die daaruit groeien gezond, is het vee wat daarvan eet gezond en is het voedsel dat daarvan afkomt gezond. It's as simple as that.

De tijd is rijp voor bodemverbeteraars.

Dieren hebben die rol van nature op hun lijf geschreven gekregen.

Als dierenhouder zijn we in staat hun die belangrijke rol terug te geven. In ruil daarvoor krijgen we een gezonde bodem en voedzame oogst.

Ook al hoor je veel negatieve verhalen over vee om je heen, dat ligt niet aan het vee zelf maar aan hoe mensen dieren houden.

Maar hoe kan het dan anders? Mensen om je heen kunnen je er vaak niet mee helpen.

Een Regeneratieve manier van dieren houden is het antwoord op vele problemen die spelen.

Ja, ik doe mee
Sanne Beld
Sanne Beld
allan savory
regeneratief
Met Natuur Mee
regeneratief vlees

Alles in nature hangt met elkaar samen

Als groot dieren- en natuurliefhebber ontdekte ik 10 jaar geleden de kennis van bekendheden als Allan Savory en Joel Salatin. Hun kennis raakte mij zo, omdat ik daardoor ontdekte hoe ik zelf kan zorgen dat bodem, dier en mens er weer op vooruit gaan.

Ik ben naar Amerika gegaan om de opleiding aan het Savory Instituut te volgen en regeneratieve boeren te ontmoeten. Terug in Nederland ben ik deze kennis zelf gaan praktiseren en delen met mensen als jou.

Nu ik zelf heb gezien en ervaren wat voor verschil je hiermee maakt, en weet hoe de wereld momenteel schreeuwt om een respectvolle omgang met onszelf, natuur en dier, wil ik niks liever dan anderen helpen dit voor zichzelf te ontdekken.

Het is niet moeilijk, maar je moet het wel weten. En juist die kennis ontbreekt veelal om je heen. Het wordt niet meer doorgegeven door vorige generaties, omdat zij de, in feite oeroude kennis, ook zijn kwijt geraakt of het is vertroebelt door de vele machtige organisaties met eigen doelen.

Het geheim is niet moeilijk;

Via deze manier van vee houden herstel je de bodemgezondheid, waarmee de gezondheid van het vee en de mens vanzelf meegaan.

Leer hier hoe je vee inzet om bodem, dier en mens gezond te maken.

Leer werken met natuur

Over regeneratieve dierhouderij PLUS

Naast de online cursus regeneratief begrazen is er een persoonlijk en exclusief aanbod. Sanne komt bij jou op bezoek (of jij bij haar) en je ontvangt advies voor jouw specifieke situatie.

Hierdoor bereiken we veel sneller jou regeneratieve doelen voor je eigen kleine of grote manier van vee houden.

Of je nou twee kippen wilt houden voor je eigen eiervoorziening, een familiekoe wilt, of 50 koeien regeneratief wilt laten grazen...

Deze samenwerking geeft energie om flink vooruit te boeren.

Sanne neemt hierin persoonlijk de tijd voor jouw context, ze kan hierdoor helemaal inzoomen op jouw vragen en wensen, waardoor je optimaal vooruit gaat met een passend advies.

Niet langer alleen worstelen...

Na je inschrijving ontvang je een verdiepende vragenlijst en krijg je gelijk toegang tot de online cursus regeneratieve begrazing & community. Naar aanleiding van de vragenlijst zal Sanne zich voorbereiden en plannen we in overleg een bezoek in bij jou, bij 'Met Natuur Mee' of een andere gewenste locatie.

Tijdens dit bezoek doe je volop inspiratie op en ontvang je persoonlijk advies plus een samenvatting na afloop, zodat je precies weet wat jou te doen staat.

Hiernaast kan je gedurende een jaar makkelijk contact leggen met Sanne voor al je tussentijdse vragen.

Lijkt me super om aan de slag te gaan met jou!

Sanne Beld
Met Natuur Mee
regeneratief
Met Natuur Mee

Over de online cursus Regeneratieve begrazing

'Regeneratieve begrazing' is de spil waarmee je, via het dier het bodemleven aanzet. In deze online cursus zit alle benodigde ecologische kennis en inzichten om zelf van start te gaan.

Of je nou in het klein of groot van plan bent te werken met koeien, schapen, kippen of varkens (of een combinatie); dit werk is de essentiële basis om het echt goed aan te pakken.

Het programma zit vol met uitleg en informatie van Sanne Beld, de enige Nederlandse geaccrediteerde Savory professional. Sanne geeft jou in deze cursus het beste van wat ze geleerd heeft tijdens haar opleiding aan het Savory instituut, als natuurinclusief coach aan de AERUS Hogeschool en vooral door haar eigen ervaringen met koeien, kippen, varkens en schapen.

De principes zijn toe te passen in een tuin met twee kippen maar ook met een professionele veestapel. Je leert de principes toe te passen voor je eigen situatie.

In de professionele online 'Met Natuur Mee Academie' staan een combinatie van werkboeken, opdrachten, video's en interessante casussen voor je klaar. Dit is verdeeld over 5 modules.

Naast de cursus krijg je toegang tot de online community waar je ervaringen kan uitwisselen met andere cursisten.

Deze cursus is geschikt voor een brede groep geïnteresseerden. Van starters tot boeren die hun bestaande bedrijf willen aanpassen tot beleidsmakers en natuurbeheerders die meer willen weten over deze vorm van begrazen en dieren houden.

regeneratief
regeneratieve landbouw

Een paar van de 106 cursisten die je voor zijn gegaan;

Graas Graag

Cas den Boer

Jaap Fris

'Regeneratieve begrazing'

In het kort;

 • De cursus staat voor je klaar en volg je wanneer het jou uitkomt. Je ontvangt vanaf de start iedere week een volgende module, in totaal zijn het 5 modules vanuit de professionele online 'Met Natuur Mee Academie'.
 • Je krijgt 14 maanden toegang tot de online academie.
 • Ontwikkelt door Sanne Beld, Savory geaccrediteerde professional in NL met volop regeneratieve ervaring in het houden van kippen, varkens, schapen en koeien.
 • De lesstof is verrijkt met video's, praktische werkboeken, opdrachten en handige sheets zodat jij aan het eind vol vertrouwen zelf aan de slag kan gaan.

'It's not the Cow, it's the How'

Ontdek de winst op alle vlakken door deze regeneratieve manier van dieren houden

Regeneratieve begrazing


Online cursus & Community

 • 14 Maanden toegang tot volledige online cursus Regeneratieve begrazing, leer wanneer het jou uitkomt!
 • Platform met gratis app
 • Regeneratieve begrazing is de spil in vee houden op een manier die de gezondheid van de bodem, het dier en mens verbetert.
 • Ga vooruit met deze unieke dierhouderij kennis van geaccrediteerd Savory trainster Sanne Beld die simpel toe te passen is.
 • Veelgeprezen Veldgids op je deurmat.
 • Certificaat

Van €488 nu voor

€ 233

Ja, ik doe mee

Regeneratieve dierhouderij PLUS (meest gekozen)

Cursus, Community & persoonlijk advies

> Alles van de linkerpagina plus;

 • 2,5 uur 1 op 1 advies van Sanne op een door jou gewenste locatie.
 • Een samenvatting waarmee je precies in handen hebt wat jou te doen staat, daarmee boek jij gegarandeerd vooruitgang.
 • Contact met Sanne voor al je tussentijdse vragen.
 • Persoonlijk en exclusief waardoor je jouw regeneratieve doelen sneller bereikt en je niet langer alleen aan het worstelen bent.
 • Er zijn een beperkt aantal PLUS plekken beschikbaar...

Van €1800 nu voor
€ 63 p/mnd

Bonus; ontvang gelijk deze veelgeprezen veldgids op je deurmat

Deze veelgeprezen gids is geschreven door Kruidenrijk Grasland expert Wim Schippers.

Verschillende soorten grassen en kruiden vormen een waardevolle apotheek voor je dieren. Voorkomen is vele malen slimmer dan genezen! Deze gids is wat je daarvoor nodig hebt.

Deze gids krijg je als bonus gelijk opgestuurd na je inschrijving

Ja, ik doe mee
Wim Schippers

FAQs

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Hoe meer tijd je erin investeert hoe meer resultaat je zult zien. Maar reken op 4 uur per module. De kennis leer je toepassen door het te doen, observeren, fouten te maken en daarvan te leren. De meeste cursisten krijgen er inspiratie van en dan gaat leren gepaard met plezier:)

Moet je vee en grond hebben om deze cursus te volgen?

Nee, dat hoeft niet. Je kan deze kennis gebruiken voordat je van start gaat. Ook kan je deze kennis toepassen als je klein of groot boert. Anderen zijn al jarenlang boer maar willen het anders gaan doen. Weer een ander wil meer zelfvoorzienend worden in eieren, vlees en/of zuivel. Ook doen er mensen mee die er zelf niet praktisch mee bezig gaan maar de kennis goed kunnen gebruiken. Er zijn dus verschillende uitgangssituaties en dat is prima.

Is dit ook geschikt voor melkvee?

Jazeker. De spil van de cursus, regeneratieve begrazing, werkt bij al het vee.

Ik weet nog niet of dit wat voor mij is?

Heb je andere vragen neem dan graag contact op; info@metnatuurmee.nl.

Het advies van Sanne heeft mijn kijk op begrazen en dieren houden finaal verandert. Ik weet nu precies waar ik naartoe wil en hoe ik daar kom. En niet onbelangrijk; ik vind het leuk en zinvol!

— Dennis Bruins

Ik vond de cursus enorm interessant, praktijkgericht, verdiepend en een genot om te leren! Heb extra zin in het weideseizoen om met al die kennis aan de slag te gaan.

- Martine Bisschop

Ik zocht een Nederlandse 'homestead' om van te leren, die heb ik gevonden, dankbaar dat ik zo op weg ben geholpen en nu zelf eieren en kippenvlees verkrijg en tegelijkertijd mijn grond aan het verbeteren ben.

- Sascha Visser

Regeneratieve veehouderij


Investeer in kennis om door te geven aan komende generaties!

Ja, ik doe mee