Over mij

Sanne in het kort

Intrinsiek gemotiveerd om landbouw en natuur samen te brengen. Ondernemer sinds 2018. Regeneratieve landbouw. Professional trainer van het Savory instituut. Ecologisch geplande begrazing. Natuur en boer. Kennis delen. Veerkracht terugbrengen. Humanist. Hsp. Twentenaar. Introvert. Doen. Landschapspijn. Het moet anders. Het kan anders!

Doe je met mij mee?

Geaccrediteerd trainer Savory instituut

In 2019 ben ik begonnen aan de opleiding tot geaccrediteerd trainer aan het Savory instituut. Centraal hierbij stond de training in Californië waar ik veel kennis heb opgedaan over het succesvol opzetten van een regeneratief bedrijf. In 2020 heb ik de accreditatie behaald zodat deze kennis in Nederland gedeeld kan worden. Deze kennis wordt vanaf november 2020 gedeeld via de cursus ‘Begrazen voor Veerkracht’.

Boswachter bij Staatsbosbeheer

Begonnen als leerling boswachter groeide ik door als boswachter bij Staatsbosbeheer. Daar heb ik veel ecologische kennis opgedaan. Iets wat mij altijd het meest geboeid heeft in het werk. Niet alleen de bijzondere soorten maar vooral hoe het geheel functioneert. Ik zie hoe enorm sterk de natuur is, dat wij daar onderdeel van zijn, en hoe we dit soort complexe systemen tegenwerken door onze huidige voedselproductie. In die 10 jaar groeide mijn besef dat het radicaal anders moet, dat landbouw en natuur met elkaar verenigen de hoogste prioriteit heeft. Daarvoor ben ik het diepe ingesprongen; mijn baan opgezegd en ‘Met natuur mee’ begonnen.

Inmiddels na vele trainingen en praktijkervaringen wil ik mijn kennis graag delen, zie daarvoor mijn cursus ‘Begrazen voor de veerkracht’.

“We know well what we need to do. The only question now is can we find enough people who are prepared to do it?”
Sicco Mansholt (1975)