Over mij en de zoektocht

Sanne in het kort

Intrinsiek gemotiveerd om landbouw en natuur samen te brengen. Ondernemer sinds 2018. Regeneratieve landbouw. Professional trainer van het Savory instituut. Ecologisch geplande begrazing. Natuur en boer. Kennis delen. Veerkracht terugbrengen. Humanist. Hsp. Twentenaar. Introvert. Doen. Landschapspijn. Het moet anders. Het kan anders!

Doe je met mij mee?

Geaccrediteerd trainer Savory instituut

In 2019 ben ik begonnen aan de opleiding tot geaccrediteerd trainer aan het Savory instituut. Centraal hierbij stond de training in Californië waar ik veel kennis heb opgedaan over het succesvol opzetten van een regeneratief bedrijf. In 2020 heb ik de accreditatie behaald zodat deze kennis in Nederland gedeeld kan worden. Daarover binnenkort meer.

Boswachter bij Staatsbosbeheer

Begonnen als leerling boswachter groeide ik door als boswachter bij Staatsbosbeheer. Daar heb ik veel ecologische kennis opgedaan. Iets wat mij altijd het meest geboeid heeft in het werk. Niet alleen de bijzondere soorten maar vooral hoe het geheel functioneert. Ik zie hoe enorm sterk de natuur is, dat wij daar onderdeel van zijn, en hoe we dit soort complexe systemen tegenwerken door onze huidige voedselproductie. In die 10 jaar groeide mijn besef dat het radicaal anders moet, dat landbouw en natuur met elkaar verenigen de hoogste prioriteit heeft. Daarvoor ben ik het diepe ingesprongen; mijn baan opgezegd en ‘Met natuur mee’ begonnen.

Zoektocht locatie Toekomstboederij

Inmiddels zijn we al een tijdje op zoek naar een locatie om een natuurinclusief bedrijf te creëren. Zie jij mogelijkheden voor je kleinschalige boerderij maar zie je dat jezelf niet meer doen? Of ken je iemand die hier mogelijk interesse in heeft?
Wij zoeken een locatie in Twente of de Achterhoek om het mooie boerenvak weer tot leven te brengen!

Wij, een jong gezin, hebben samen een schat aan kennis en ervaring van natuurinclusief boeren, natuurbeheer en landinrichting. Wij willen dit inzetten voor het creëren van een succesvolle toekomstboerderij. Waar het krioelt van het leven en de natuur model staat.

Onze grootste wens is een win-win situatie; bijvoorbeeld een kleinschalig bedrijf zonder opvolging dat hierdoor toekomstperspectief en plezier terugkrijgt.

Je hebt een bedrijf maar geen opvolger. Je ziet de achteruitgang van de vogels, vlinders, insecten etc. Je ziet de enorme droogte en wordt er moedeloos van. Neem dan de wetgeving…en de waardigheid van het boerenvak. Het moet en kan anders!

Stel je voor;

  • Er is een succesvolle toekomst voor je locatie waar natuur en landbouw elkaar versterken.
  • Je draagt hiermee positief bij aan biodiversiteit en het klimaat
  • Je biedt perspectief aan jonge boeren die het keihard nodig gaan hebben
  • Je wordt onderdeel van een samenwerking met natuurorganisatie en de WUR
  • Het landschap leeft en is aantrekkelijk

Dit is het juiste moment om echt een verschil te gaan maken, de wereld schreeuwt om een nieuwe invulling van het boerenvak en jij hoeft het niet alleen te doen!

Wat zoeken wij;

  • Woonmogelijkheid met gebruik van (natuur)grond, bij voorkeur nabij natuur.
  • Mogelijkheid tot (of zicht op) aankoop
  • Regio Twente/ Achterhoek
  • Een samenwerking met meerwaarde voor alle partijen

“We know well what we need to do. The only question now is can we find enough people who are prepared to do it?”
Sicco Mansholt (1975)

Wil jij dit bericht delen zodat we elkaar kunnen vinden en we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken! Schroom niet gelijk contact op te nemen met vragen of tips; info@metnatuurmee.nl