Breng Veerkracht Terug!

Ontdek 'Regeneratieve Begrazing'

Zou jij willen begrazen op een manier die veerkracht terugbrengt in het hele systeem en je verdienmodel vergroot maar weet je niet hoe?

Gaan je handen jeuken van de manier waarop het overgrote deel van ons voedsel geproduceerd wordt en wil je dat zelf graag anders doen?

Werk je graag met vee & natuur?

Dan kan dit maar zo je leven veranderen!

Het is niet de koe, het is het hoe!

Je werkt graag met dieren en wilt ze graag inzetten om de bodem te herstellen. Je hebt een doel voor ogen. Misschien een grootse droom. Je wilt groene impact maken. Starten met het 'meewerken met natuurlijke processen' of je bestaande onderneming daarmee aanpassen.

Maar hoe? De kennis uit boeken is niet altijd even makkelijk toepasbaar en mensen om je heen kunnen je er vaak niet mee helpen.

Je wilt graag met de natuur werken inclusief een positief verdienmodel, maar hoe pak je dit nou het best aan?

Regeneratieve begrazing is de spil hiervan!

Ja, ik kies voor Veerkracht!
 • Je wilt zinvol verdienen met respect voor dier, natuur & mens.
 • Je ziet het belang van vee, op de juiste manier ingezet, om de bodem te herstellen.
 • Je wil deze regeneratieve begrazing graag toepassen maar weet niet hoe.
 • Je omgeving kan je hiermee niet verder helpen.
 • Je ziet het belang van een gezonde bodem.
 • Je wilt graag positieve impact maken.
 • Je wilt weten hoe je hierin het beste van start kan.

Ik zie jou!

Ik weet dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet... maar ik weet ook hoe het anders kan!

VIND DE SLEUTEL naar naar MEER POSITIEVE IMPACT door het toepassen van 'REGENERATIEVE BEGRAZING'

Stel je voor, op een ochtend word je wakker en je gaat je vee verplaatsen naar een vers stuk kruidenrijk grasland! Je ziet al het leven in en op de bodem, gezonde planten & dieren. Je merkt dat de veerkracht in het hele systeem groeit samen met je verdienmodel.

Je zet een beweging in gang met winst voor iedereen!

De waarde die je voor de wereld om je heen creëert wordt groter!

Het moment voor verandering is nu...

Over 'Met Natuur Mee Begrazing'

De online cursus 'Regeneratieve Begrazing' is de enige Nederlandse cursus waarin je leert om deze bewezen methode in te zetten. In deze cursus ontdek je alle benodigde ecologische kennis, inzichten en planmethode om jou de begrazing eigen te maken. Of je nou van plan bent te werken met koeien, schapen, geiten of kippen(of een combinatie daarvan), dit werk is de basis waarmee je toewerkt naar een gezonde, levende bodem.

Het programma zit vol met uitleg en informatie van Sanne Beld, de enige Nederlandse geaccrediteerde Savory professional. De spil van de cursus, 'Met Natuur Mee Begrazing', is uitgebreid toegepast en getest.

De inhoud van de cursus zorgt ervoor dat je alles binnen je handbereik hebt om te starten met deze potentievolle manier van begrazen!

Deze cursus is geschikt voor een brede groep geïnteresseerden. Van starters tot boeren die hun bestaande bedrijf willen aanpassen tot mensen die meer willen weten over deze vorm van begrazing.

Waarom 'Regeneratieve Begrazing'?

 • Omdat je deze unieke kennis zelf leert inzetten voor het terugbrengen van veerkracht in de bodem & je verdienmodel.
 • Omdat deze kennis jou impact doet maken!
 • Omdat je deze ecologische kennis overal kan toepassen.
 • Omdat je leert hoe je met de natuur mee werkt en dit tot ieders voordeel kan inzetten.
 • Omdat je liever samen dan alleen de wereld mooier wilt maken
Ja, ik kies voor Veerkracht!

Over Sanne...

“Sanne is a Holistic Management Accredited Professional trainer in the Savory Institute network on six continents (www.savory.global). She is eager to bring about greater awareness of the holistic management framework in the Netherlands largely working through ‘Met Natuur Mee".

Allan Savory

“Sanne and I trained together in Holistic Management and I cannot say enough good things about this driven and inspiring woman. Through her business Met Natuur Mee, Sanne is taking the message of Holistic Management to her community in meaningful ways. Sanne and her young family are regenerating the soil on their land by planning the grazing of her livestock, and mimicking their natural movements in nature. As a Savory Institute Accredited Professional Educator, Sanne is also offering Holistic Management Training to others who are looking to improve their land management practices and be a positive force in the global need to draw down carbon. If you are in or around the Netherlands and are looking for regenerative holistic management training, give Sanne a call and go check out all she has to offer at Met Natuur Mee!."

Jackie Enloe Eshelman
EOV Hub Verifier
at Jefferson Center for Holistic Management

"Ik heb Sanne ontmoet aan de vooravond van haar grote avontuur. Ze heeft de moed gevonden om haar idealen uit te gaan leven. Met vallen, opstaan, aanpassen en volhouden is ze inmiddels al ver gekomen. Haar onderneming is niet alleen een verademing, maar ook een bemoediging en inspiratiebron voor velen. Inmiddels heeft ze een grote deskundigheid opgebouwd als het gaat om zorgzaam omgaan met bodem en vee voor onze voedselvoorziening. Ik beveel haar dan ook van harte aan als boerin, docent en inspirator!"

Wim Schippers
auteur van de veldgids 'Ontwikkelen van Kruidenrijk Grasland'

Met Natuur Mee

"Het draait om het bodemleven, met deze begrazing leer je haar te voeden, want zij voedt plant, dier en mens"

 • Stap voor stap naar het inzetten van Regeneratieve begrazing'
  Door middel van praktische lessen en opdrachten ontdek je hoe je regeneratieve begrazing inzet. Je leert over ecologische processen, het effect van grazers op planten en hoe je alle verschillende factoren kan verwerken in een praktisch plan.
 • Een plan waarmee jij aan de slag kunt in jouw situatie
  Aan het eind van de cursus heb je een plan waarmee je zelf deze begrazing kan toepassen. Daarnaast heb je kennis waardoor je bodem, plant en dier voor altijd met andere ogen bekijkt.
 • Regeneratief begrazen is de basis van een positief verdienmodel
  Je leert hoe je langer en meer gras en kruiden kan laten groeien. Hoe je met weinig input kan starten terwijl je oogst een hogere waarde heeft en mensen meer en meer bereidt zijn hiervoor een eerlijke prijs te betalen.
 • Leer hoe je de bodem kan inzetten om klimaatverandering te remmen
  Natuurlijk is het een druppeltje, maar hoe meer mensen deze positieve effecten ontdekken hoe eerder dit een groter effect krijgt.
Ja, ik kies voor Veerkracht!
 • Waardevolle bonus!
  Zodra je je inschrijft ontvang je de veelgeprezen veldgids 'Ontwikkelen van Kruidenrijk grasland' van Wim Schippers op je deurmat. Daarnaast ontvang je de nieuwste planningssheets van Savory zodat je je geplande begrazing nauwkeurig leert plannen.

"Om het verhaal achter voedsel duurzaam te maken hebben we veel meer regeneratieve begrazers nodig!"

'Regeneratieve Begrazing'

 • Start met deze bewezen methode en ontdek de voordelen zelf!
 • Iedere 2 weken het volgende deel, in totaal 5 delen vanuit de professionele 'Metnatuurmeeacademie'.
 • Je krijgt een jaar lang toegang tot de online academie, dus je kan het geheel volgen wanneer het jou uitkomt.
 • Kennis van Savory professional.
 • Inclusief de nieuwste Savory planningssheets, die je stap voor stap leert invullen.
 • De lesstof is verrijkt met video's, praktische werkboeken, opdrachten en handige sheets zodat jij aan het eind vol vertrouwen zelf aan de slag kan!
 • NU voor deelnemers aan de cursus inclusief gratis Live bijeenkomst waarbij Sanne je op het proefveld van Staatsbosbeheer laat zien hoe het verplaatsen in zijn werk gaat, inclusief excursie, koffie en tijd voor vragen. Je kan deze bijeenkomst in de lente of in het najaar bijwonen.

Start de cursus op je eigen tijd, waarna je iedere 2 weken een volgend deel ontvangt, zodat je de tijd hebt de lesstof te verwerken.

Nu voor de snelle beslisser inclusief gratis Live bijeenkomst waarbij Sanne je op het proefveld van Staatsbosbeheer laat zien hoe het in zijn werk gaat, incl. koffie, excursie en tijd voor vragen. Bij te wonen in najaar of lente!

Van €450,- (incl.btw)
DEZE MAAND NOG VOOR 277€ incl.btw!

Ja, ik doe mee!

Bonus voor de snelle beslisser deze veelgeprezen veldgids!

Deze gids is geschreven door Kruidenrijk Grasland expert Wim Schippers. Er staat belangrijke achtergrond informatie in over kruidenrijk graslanden en je leert hierdoor de soorten kennen die passen bij de grondsoort waar je woont. Zodat je gelijk aan de slag kan met het opdoen van soortenkennis!

Ja, ik kies voor Veerkracht!

FAQs

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Hoe meer tijd je erin investeert hoe meer resultaat je zult zien. Maar reken op 4 uur per deel. De kennis leer je toepassen door het te doen, observeren, foutjes te maken en daarvan te leren.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, je hebt de mogelijkheid in 2 termijnen te betalen van €139,-

Ik weet nog niet of dit wat voor mij is?

Heb je andere vragen neem dan contact op; info@metnatuurmee.nl.

Deze cursus was duidelijk en goed te volgen. Het heeft mijn kijk op begrazen finaal verandert. Ik weet nu waar ik naartoe wil en hoe ik daar kom!

— Dennis B.

Het is niet de koe, het is het hoe!

Ja, ik kies voor Veerkracht