Cursus 'Regeneratief Begrazen'

Zou jij willen begrazen op een manier die veerkracht terugbrengt en je verdienmodel vergroot, maar weet je niet precies hoe?

Werk je graag met vee & natuurlijke processen en wil je hierin vooruit?

Dan kan dit maar zo je leven veranderen...

ja, ik doe mee

De manier van vee houden, daar zit de winst!

Je werkt graag met vee en wilt ze inzetten om de bodem te herstellen. Je wilt meer groene impact maken. Meer werken met de natuur...

Maar hoe? Mensen om je heen kunnen je er vaak niet mee helpen.

Je wilt graag met de natuur leren werken, inclusief een positief verdienmodel, maar hoe pak je dit nou het best aan?

Regeneratieve begrazing is de spil...

Ja, ik doe mee
 • Je wilt zinvol verdienen met respect voor dier, natuur & mens.
 • Je ziet het belang van vee, op de juiste manier ingezet, om de bodem te herstellen.
 • Je wil deze regeneratieve begrazing graag toepassen maar weet niet hoe.
 • Je voelt je alleen in deze zoektocht.
 • Je ziet het belang van een gezonde bodem.
 • Je wilt graag meer positieve impact maken.
 • Je wilt weten hoe je hierin het beste van start kan.
Met Natuur Mee

Ik zie jou

Ik begrijp dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet... maar ik weet ook hoe het echt anders kan!

Een tijd geleden ontdekte ik deze kennis via Allan Savory en Joel Salatin. Dit raakte mij zo dat ik de kennis ben gaan halen in Amerika.

Nu ik zelf heb gezien en ervaren wat voor verschil je hiermee realiseert, wil ik niks liever dan anderen helpen aan deze kennis.

Het is niet moeilijk, maar je moet het wel weten. En juist die kennis ontbreekt om je heen.

VIND OOK DIE SLEUTEL naar MEER POSITIEVE IMPACT door het toepassen van 'REGENERATIEVE BEGRAZING'

Stel je voor, op een ochtend word je wakker en je gaat je vee verplaatsen naar een vers stuk kruidenrijk grasland. Je ziet al het leven in en op de bodem, gezonde planten & dieren...

Je merkt dat de veerkracht in het hele systeem groeit, samen met je verdienmodel...

Je zet een beweging in gang met winst voor iedereen...

Leer werken met natuur

Over de cursus

De online cursus 'Regeneratieve begrazing' is de enige Nederlandse cursus waarin je leert om deze bewezen methode zelf in te zetten. Je ontdekt alle benodigde ecologische kennis, inzichten en een planmethode om jou dit eigen te maken. Of je nou van plan bent te werken met koeien, schapen, kippen of varkens (of een combinatie); dit werk is de basis waarmee je toewerkt naar een gezonde, levende bodem; wat de basis is van een gezond verdienmodel.

Het programma zit vol met uitleg en informatie van Sanne Beld, de enige Nederlandse geaccrediteerde Savory professional. De spil van de cursus, 'Regeneratieve begrazing', is uitgebreid toegepast en getest. Dit is nu nog vooral in het buitenland het geval, jij kan juist sprongen maken door deze Nederlandse cursus te volgen.

Je werkt vanuit de online 'Met Natuur Mee Academie', daar staan 5 modules voor je klaar plus een online platform waar je kan leren van anderen die dit toepassen. Ook wordt iedere deelnemer aan de cursus uitgenodigd voor een Live Velddag; op deze dag kan je zien hoe het werkt en ontmoet je mede-cursisten door heel Nederland. De eerstvolgende Velddag is op 31 mei 2024. Kan je niet? Geen probleem, in het najaar is de volgende.

In de online Academie staan een combinatie van werkboeken, opdrachten, video's en interessante casussen voor je klaar. Je leert hoe je veerkracht terugbrengt in het natuurlijke systeem en welke middelen je hebt om de ecologische, sociale en economische waarde te verhogen. Ook leer je hoe je zelf van start gaat en krijg je inzicht in je eigen lange termijn doelen.

Naast de cursus krijg je toegang tot de online community waar je ervaringen kan uitwisselen met andere cursisten en betrokken blijft bij de nieuwste ontwikkelingen op dit vlak.

Deze cursus is geschikt voor een brede groep geïnteresseerden. Van starters tot boeren die hun bestaande bedrijf willen aanpassen tot beleidsmakers en natuurbeheerders die meer willen weten over deze vorm van begrazing.

Waarom 'Regeneratieve Begrazing'?

 • Omdat je deze unieke kennis zelf leert inzetten voor het terugbrengen van veerkracht in bodem & verdienmodel.
 • Omdat deze kennis jou meer regie geeft!
 • Omdat je deze ecologische kennis overal kan toepassen.
 • Omdat je leert hoe je met de natuur mee werkt, en dit tot ieders voordeel kan inzetten.
 • Omdat jij hiermee sprongen vooruit gaat maken!

Wat anderen over Sanne zeggen...

“Sanne is a Holistic Management Accredited Professional trainer in the Savory Institute network on six continents (www.savory.global). She is eager to bring about greater awareness of the holistic management framework in the Netherlands largely working through ‘Met Natuur Mee".

Allan Savory
Founder Savory Institute

“Sanne and I trained together in Holistic Management and I cannot say enough good things about this driven and inspiring woman. Through her business Met Natuur Mee, Sanne is taking the message of Holistic Management to her community in meaningful ways. Sanne and her young family are regenerating the soil on their land by planning the grazing of her livestock, and mimicking their natural movements in nature. As a Savory Institute Accredited Professional Educator, Sanne is also offering Holistic Management Training to others who are looking to improve their land management practices and be a positive force in the global need to draw down carbon. If you are in or around the Netherlands and are looking for regenerative holistic management training, give Sanne a call and go check out all she has to offer at Met Natuur Mee!."

Jackie Enloe Eshelman
EOV Hub Verifier
at Jefferson Center for Holistic Management

"Ik heb Sanne ontmoet aan de vooravond van haar grote avontuur. Ze heeft de moed gevonden om haar idealen uit te gaan leven. Met vallen, opstaan, aanpassen en volhouden is ze inmiddels al ver gekomen. Haar onderneming is niet alleen een verademing, maar ook een bemoediging en inspiratiebron voor velen. Inmiddels heeft ze een grote deskundigheid opgebouwd als het gaat om zorgzaam omgaan met bodem en vee voor onze voedselvoorziening. Ik beveel haar dan ook van harte aan als boerin, docent en inspirator!"

Wim Schippers
auteur van de veldgids 'Ontwikkelen van Kruidenrijk Grasland'

Met Natuur Mee

Doe jij ook mee?

 • Stap voor stap leren inzetten van Regeneratieve begrazing'
  Door middel van werkboeken en opdrachten ontdek je hoe je Regeneratieve begrazing inzet. Je leert over ecologische processen, het effect van grazers op planten en hoe je alle verschillende factoren kan verwerken in een praktisch plan.
 • Een plan waarmee jij aan de slag kunt in jouw situatie
  Aan het eind van de cursus heb je een plan waarmee je zelf deze begrazing kan toepassen. Daarnaast heb je kennis waardoor je bodem, plant en dier voor altijd met andere ogen bekijkt.
 • Regeneratief begrazen is de basis van een positief verdienmodel
  Je leert hoe je met weinig input kan starten terwijl je oogst een hogere waarde krijgt en klanten dit graag van je afnemen.
 • Ontdek dat de bodem het antwoord is en hoe jij deze inzet in ieders voordeel
  Hoe meer mensen deze positieve effecten ontdekken hoe eerder dit een groter effect krijgt voor een betere wereld, maar eerst voor jouw wereld!
Ja, ik doe mee
 • Gelijk de nieuwste Veldgids op je deurmat
  Als je je nu inschrijft voor de cursus ontvang je gelijk de veelgeprezen veldgids 'Ontwikkelen van Kruidenrijk grasland' van Wim Schippers op je deurmat!
 • Daarnaast ontvang je de nieuwste planningssheets van Savory zodat je deze begrazing nauwkeurig leert plannen.
 • Ontvang ook de uitnodiging voor een Live Velddag incl. lunch.
 • En je wordt onderdeel van de online community waar je kennis kan uitwisselen met andere cursisten door heel NL en op de hoogte blijft van de nieuwste regeneratieve ontwikkelingen!

"Ga jij dit seizoen ook grote stappen vooruit maken?"

'Regeneratieve Begrazing'

 • Start met deze methode en ervaar zelf de voordelen
 • De cursus staat voor je klaar en volg je wanneer het jou uitkomt. Je ontvangt vanaf de start iedere week een volgende module, in totaal zijn het 5 modules vanuit de professionele online 'Met Natuur Mee Academie'.
 • Je krijgt minimaal 14 maanden toegang tot de online academie, dus je kan het geheel volgen wanneer het jou uitkomt.
 • Kennis van geaccrediteerd Savory professional.
 • Inclusief de nieuwste Savory planningssheets, die je stap voor stap leert invullen.
 • De lesstof is verrijkt met video's, praktische werkboeken, opdrachten en handige sheets zodat jij aan het eind vol vertrouwen zelf aan de slag kan!
 • Afhankelijk van je gekozen optie inclusief Velddag, waarbij Sanne je in haar praktijk laat zien hoe dit in zijn werk gaat. Je kan deze bijeenkomst naar keuze in de lente of in het najaar bijwonen.

Samen vooruit

Compleet, zonder Velddag


Cursus & Community

 • 14 Maanden toegang tot volledige online cursus Regeneratieve begrazing, leer wanneer het jou uitkomt!
 • Platform met gratis app
 • Veelgeprezen Veldgids op je deurmat.
 • Gids hoe je mestkevers aantrekt
 • Certificaat

Van €388 nu voor

€ 233

Ja, ik doe mee

Compleet met Velddag,
(meest gekozen)

Cursus & Community + Velddag

 • 14 Maanden toegang tot volledige online cursus Regeneratieve begrazing, leer wanneer het jou uitkomt!
 • Platform met gratis app
 • Velddag incl. lunch, eerstvolgende is op 31 mei 2024 (er zijn inhaaldagen)
 • Veelgeprezen Veldgids op je deurmat
 • Gids hoe je mestkevers aantrekt
 • Certificaat


Van €559 nu voor
€ 285

Bonus; ontvang gelijk deze veelgeprezen veldgids op je deurmat

Deze gids is geschreven door Kruidenrijk Grasland expert Wim Schippers. Er staat belangrijke achtergrond informatie in over kruidenrijke graslanden, en je leert hierdoor de soorten kennen die passen bij de grondsoort waar je woont. Zodat je gelijk aan de slag kan met soortenkennis.

Ja, ik doe mee

FAQs

Hoeveel tijd kost deze cursus?

Hoe meer tijd je erin investeert hoe meer resultaat je zult zien. Maar reken op 4 uur per module. De kennis leer je toepassen door het te doen, observeren, fouten te maken en daarvan te leren.

Moet je vee en grond hebben om deze cursus te volgen?

Nee, dat hoeft niet. Sommigen gebruiken deze kennis juist voordat ze van start gaan. Anderen zijn al jarenlang op een bepaalde manier aan het begrazen en willen er meer uithalen. Ook doen er mensen mee die er zelf niet praktisch mee bezig gaan maar de kennis willen gebruiken. Er zijn dus hele verschillende uitgangssituaties en dat is prima.

Is dit ook geschikt voor melkvee?

Jazeker. Het werkt bij alle grazers. Op de foto's staat minder melkvee maar dat neemt niet weg dat het net zo goed werkt bij melkvee.

Ik weet nog niet of dit wat voor mij is?

Heb je andere vragen neem dan contact op; info@metnatuurmee.nl.

Deze cursus was duidelijk en goed te volgen. Het heeft mijn kijk op begrazen finaal verandert. Ik weet nu waar ik naartoe wil en hoe ik daar kom.

— Dennis Bruins

Ik vond de cursus enorm interessant, praktijkgericht, verdiepend en een genot om te leren! Heb extra zin in het weideseizoen om met al die kennis aan de slag te gaan.

- Martine Bisschop

Het is de manier van vee houden die het verschil maakt

Ja, ik doe mee
Met Natuur Mee