Sanne Beld

Hoi,

Sanne Beld (Enschede, 1982) is een ondernemer met een levensmissie; natuur en landbouw verenigen, juist rond inmiddels kwetsbare natuur.

Het onontdekte antwoord van veel van de huidige problemen ligt onder onze voeten; in de bodem.

Uit liefde voor natuur, dier en mens zet ik mijn kennis en kunde in om te laten zien hoe het ook kan.

Hoor jij ook de roep van het land? Laat je inspireren, we hebben vele mensen meer nodig die een gezonde bodem voorop gaan stellen.

regeneratieve landbouw

“We know well what we need to do. The only question now is can we find enough people who are prepared to do it?”
- Sicco Mansholt (1975) -

regeneratieve begrazing

Achtergrond

Na de opleiding Bos- en natuurbeheer werd Sanne boswachter bij Staatsbosbeheer. Op de kruidenrijke graslanden in Twente en de Achterhoek zag ze de achteruitgang van de natuur en hoe dit rechtstreeks te maken heeft met hoe we ons voedsel produceren.

Na een zoektocht ontdekte ze de kennis van Allan Savory, waarna ze zich in Amerika heeft laten opleiden als trainer van het Savory intituut, om deze potentievolle kennis naar Nederland te brengen.

De potentie van het mee werken met de natuur is enorm groot en nog grotendeels onontdekt. Daarom wil Sanne op verschillende manieren een beweging op gang zetten. Er is zoveel meer mogelijk dan we op dit moment om ons heen zien.

“Ik geloof dat we niet minder maar juist meer boeren nodig hebben die 'met de natuur mee' gaan werken.

Zodra meer mensen doorkrijgen dat we lokaal de beste voeding kunnen oogsten terwijl we het landschap herstellen hebben we goud in handen.

Dat gaat alleen als we het samen doen; de burger, de boer, de natuurbeheerder en de overheid”

Met Natuur Mee