Het groen tussen vlees en plantaardig?

Manier van dieren houden, daar ligt de oorzaak!

Een groene oplossing tussen gangbaar vlees en het plantaardige dieet

Vlees versus plantaardige voeding, het lijkt wel kwaad versus goed.
Steeds meer mensen willen af van vlees afkomstig uit de bio-industrie. Naast respectloos ten aanzien van dieren komt het negatieve effect op de natuur er nog bovenop.

Je voelt je misschien steeds meer bezwaard als je vlees eet. Plantaardige voeding lijkt de oplossing en het nieuws hierover doet volop mee.

Toch een paar belangrijke bedenkingen:

✅ velen gaan hierdoor (nog) meer bewerkt voedsel eten, bron van vele gezondheidsproblemen.

✅ de herkomst van het grootste deel van plantaardige voeding zijn monoculturen (1 soort planten) waar ander leven, zoals insecten en vogels, niet kunnen leven.

✅ dierlijk eiwit en vet is belangrijk voor onze gezondheid.

De kern problemen zijn;

👉 De manier van dieren houden

👉 De enorme export van vlees en vleesproducten vanuit NL (meer dan 50% gaat naar het buitenland terwijl het afval achterblijft in NL)

De manier van dieren houden veranderen, dat is waar ik voor opsta…omdat het 100% anders kan!

Maar... dieren houden met winst voor dier, natuur en mens, inclusief winstgevend verdienmodel, is dat wel mogelijk?

Ja!

Hoe?

-Regeneratieve begrazing met robuust vee op kruidenrijke graslanden-

Via deze begrazing bootsen we de natuurlijke samenwerking tussen gras en grazer na. Simpel gezegd geven we vee steeds een vers deel van de wei en zorgen we dat het begraasde deel volledig kan herstellen.

Hierdoor voeden we de bodem op een natuurlijke manier, wortels groeien dieper de bodem in, bodemleven, insecten, vogels en kruiden komen terug en het vee blijft gezond. Het land wordt weerbaarder tegen extreem weer en er wordt meer koolstof vast gehouden in de bodem.

Vlees afkomstig van deze manier van houden heeft een eerlijke prijs. Het is een manier van houden die veel minder input nodig heeft dan we gewend zijn en veel meer kennis en observatie van het werken met de natuur vraagt.

Vind hier meer over deze begrazing